25 de gen. 2012

Xavi i Puyol: dues fotos, la mateixa història



Els principals protagonistes d’aquestes dues fotos són els mateixos: Carles Puyol, Xavi Hernàndez i el fotògraf Miguel Ruiz. L’autor del gol, el responsable de la centrada i l’encarregat de deixar un llegat històric. Les dues fotos són un resum gràfic de l’empremta que el Barça de Pep Guardiola ha deixat al Santiago Bernabéu.

La història es repeteix. I el món del futbol no n’és una excepció. El aficionats del Barça ho van comprovar de nou aquest dimecres. Tal com havia passat poques setmanes abans en el partit de Lliga (1-3), l’equip de Guardiola va començar perdent ben aviat, però va ser una petita pedra en un camí d’èxit, en una nova exhibició futbolística de projecció internacional. El gol inicial de Cristiano Ronaldo va ser l’excepció d’un altre repàs tàctic del Barça, que fa 7 partits consecutius que no perd al camp del Madrid.

Tot va començar el maig del 2009, el primer clàssic al Bernabéu amb Pep Guardiola a la banqueta. Des d’aquell 2 de maig del 2009 fins al partit de Copa d’aquest dimecres, el FC Barcelona ha jugat 7 vegades a Chamartín i encara no ha perdut (ha cedit només 2 empats), una fita que no ha assolit cap altre equip. El balanç de gols encara fa més evident aquesta distància abismal, de joc i de resultats: 18 gols a favor del Barça per només 7 del Reial Madrid.

Pel que fa a les alineacions, en aquest període també hi ha un cert ‘déjà vu’. Del mític equip que va sortir d’inici per aconseguir el 2-6, només hi ha tres canvis de jugadors respecte d’ahir (deixant la porteria de banda): Busquets per Touré, Cesc per Henry i Alexis per Eto’o. El mateix esquelet i el mateix estil. Potser per això, es repeteixen els automatismes i també els gols: centrada de Xavi des de la banda i rematada de cap de Puyol a la xarxa. La mateixa història.

PD: Article publicat a la web del FC Barcelona.

Share/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada